Zwanger worden
Zwanger worden gaat niet altijd even gemakkelijk. Bij 15% van de stellen lukt het niet om binnen een jaar zwanger te worden. Dit komt onder andere door de toenemende leeftijd waarop vrouwen zwanger willen worden en door slechtere leefgewoonten. Als je een kinderwens hebt, is het belangrijk om geen tijd te verliezen en ervoor te zorgen dat de kans dat het lukt zo groot mogelijk is.
Zwanger worden consult
Herken je een of meer van bovenstaande klachten en zitten ze je behoorlijk in de weg? Vaak is er goed iets aan te doen. Wil je graag zwanger worden, maar duurt het langer dan je had gehoopt? Kom dan voor een consult. We brengen eerst jouw persoonlijke situatie in kaart. Daarbij is je menstruatiekalender en temperatuurcurve behulpzaam. Vervolgens geef ik je tips en adviezen om bij jou de kans op een zwangerschap te vergroten. Ook kun je Body Stress Release behandelingen overwegen om stress en lichaamsspanning te verminderen. Ontspanning en meer in balans zijn helpt ook om (sneller) zwanger te worden.
Gezond zwanger zijn
Wil je zwanger worden of ben je net zwanger en vraag je je af welke leefstijl, voeding en vitaminen in deze periode belangrijk zijn? We informeren je graag over wat je beter wel en niet kunt eten, welke voeding vooral goed is voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap, hoe het precies zit met voedingsstoffen als foliumzuur, Omega 3 en vitamine D, hoe je partner kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap. Ook kun je tijdens je zwangerschap bij mij terecht voor Body Stress Release behandelingen, wanneer je last hebt van rugpijn, schouderklachten en bekkeninstabiliteit (of wanneer je deze klachten wilt voorkomen).
Gezond na de zwangerschap
Heb je de bevalling nog maar net achter de rug of ben je al een paar weken verder, dan kun je diverse vragen hebben over je eigen gezondheid. Wat kan ik zelf het beste eten als ik borstvoeding geef? Welke vitaminen en mineralen kan ik de eerste maanden na de bevalling extra goed gebruiken? Wanneer begin ik weer met anticonceptie en welke vorm van anticonceptie past nu bij me? Ik ben net weer ongesteld en de dagen ervoor heb ik allerlei klachten, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Wat is daar aan te doen?
Tijdens het consult kun je al je vragen voorleggen. Ook kun je terecht voor een Health Check. Zeker als je tijdens de zwangerschap een hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes had, is het belangrijk om je regelmatig te laten controleren.
Postpartum depressie
De periode na de zwangerschap en bevalling is voor de meeste kersverse moeders een fijne tijd. Helaas kan het ook weleens anders lopen en is de kraamperiode alles behalve een roze wolk. Sommige vrouwen kunnen zich namelijk heel down, onzeker en lusteloos voelen, veel stress ervaren, slecht slapen (of juist teveel), weinig liefde en belangstelling voor het kindje voelen en veel piekeren. Niet even een dagje, maar weken lang. Je spreekt dan van een postpartum depressie. Veel vrouwen schamen zich hiervoor, waardoor hulp vaak laat wordt ingeschakeld. Herken jij je in deze klachten? Weet dat het vaak de hormonale schommelingen zijn die dit veroorzaken. Deze ontstaan na de bevalling, na het stoppen met borstvoeding of bij het (weer) starten van anticonceptie. Helaas lost zo'n depressie niet vanzelf op. Praat er daarom over met iemand bij wie jij je op je gemak voelt, vraag hulp aan je huisarts of neem contact op met mij. Er zijn echt mogelijkheden om je weer beter te gaan voelen.
Welke methoden zijn er om je vruchtbaarheid te controleren? |